YANGıN ÇıKış KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Montaj: Yangın kapısı, esaslı şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Hangi yapılarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk bünyenın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, örgünın kullanma klası kabil faktörler kuvvetli olmaktadır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine otomatik olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Zihinsel sakat, mevkuf veya ıslah edilenlerin çitndığı, yetkili çalışanı geceli gündüzlü görev başında olan ve yangın veya öteki acil durumlarda kullanıcıları nakledecek kifayetli imkânları bulunan yerlerde kilit kullanılmasına ruhsat verilir.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapısının) çizgi amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide gestaltlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki kötü, yangın, doğal gaz vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu negatif koşulların sair katlara geçişini mâni olmak yahut olası evetğu denli geciktirmektir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Biricik kanatlı yangın kapıları Yangın Çıkış Kapısı binaların içinde olması olası yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem bağışlamak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda muayyen bir müddet ısı ve şule geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın baplarının 4 medarımaişetlevi[bileğfiiltir

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına Yangın Merdiveni Kapısı dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı çoğunlukla 60 zaman, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın baplarının ve elan birgani yangın ekipmanın kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın nasıl sağlandığını öğrenmek üzere bel kemiği durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde yek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın merdivenlerinin örek, tavan ve dipında hiçbir yönıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına Yangın Çıkış Kapısı en azca 120 an dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir tehlike takkadak kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak yapıda olmalıdır.

Report this page